Hoogsensitiviteit in flow

De route die een hoogsensitief persoon aflegt

Ervaar jij jouw hoogsensitiviteit voornamelijk als last of heb jij het idee dat je nog veel meer uit jezelf kunt halen? Ik begeleid jou graag in het gehele proces van het HSP zijn. Zo krijg jij weer vertrouwen in jouw sensitieve aard en kun jij weer positief in het leven komen staan: een leven leiden in flow! Omdat iedereen anders is, bied ik coaching trajecten op maat aan.

Lichtwerkers hebben soms de zielservaring nodig om in de duisternis te worden gegooid. Zo kunnen ze leren hoe ze daar moeten navigeren om anderen die er gevangen zitten te begrijpen, te helpen en te verlichten.

– SAHVANNA ARIENTA

HSP Coaching traject

Fase 1:  Inzicht en bewustwording

Iemand die hoogsensitief is, hoeft dat lang niet altijd meteen door te hebben. Om die reden kunnen er in het begin allerlei lasten ervaren worden die je niet thuis kunt brengen; te omschrijven als ‘zoekende’. Onbewust hoogsensitief noem ik dat.

Waarom loop ik telkens tegen de muur op van onbegrip?

Misschien herken jij deze gedachten:

  • Waarom is dit zo moeilijk te handelen?
  • Ik doe zo mijn best, toch voel ik vaak de onrust in mezelf
  • Ik herken en erken mijn eigen klachten en lasten niet
  • Waarom komen emoties zo heftig binnen en raak ik erdoor overspoeld?

Herkenbaar? Dan ben je waarschijnlijk onbewust hoogsensitief, je ervaart lasten die je niet thuis kunt brengen. Hierdoor loop je telkens tegen de muur op van onbegrip en vindt je niet de juiste hulp die je nodig hebt. Het gevolg? Je ervaart steeds meer lasten en raakt de weg nog verder kwijt.

 

Over-Mij-Passie

Fase 2: Kennis, kunde en acceptatie

Je bent jezelf in deze fase al bewust van jouw hoogsensitiviteit en je herkent jezelf in de kenmerken van HSP. In deze fase kun je dan eindelijk gericht op zoek gaan naar antwoorden: voor velen voelt dit als een ware verademing! Ook in deze fase sta je voor verschillende
uitdagingen:

Hoe ga jij om met je lasten?

Misschien herken je deze gedachten:

  • Waarom twijfel ik altijd, ben ik nooit zeker van de ‘juiste’ keuze
  • Ik voel me veilig om in het oude vertrouwde te blijven
  • Is deze emotie van mij of van de ander?

Herkenbaar? Dan ben je waarschijnlijk (bewust) hoogsensitief, je bent op zoek naar mensen die jou begrijpen. Je bent op zoek naar rust en balans maar dit lukt je niet. Het gevolg? Je raakt vermoeid en overprikkeld door onbegrip en gemis aan balans. Uiteindelijk resulteert dit in frustratie en machteloosheid.

 

Over mij

Fase 3: Ontdek jouw mogelijkheden

Je bent jezelf volledig bewust van jouw sensitieve gave en je ervaart hier in het dagelijks leven de voordelen van. Je hebt inmiddels de kennis en kunde en nog belangrijker; je kunt het als iets positiefs ervaren.

Wat zijn jouw natuurlijke en creatieve talenten?

Deze effectieve methode helpt je liefde en verbinding met jezelf te herstellen. In fase 3 ontdek je de mogelijkheden van jouw sensitieve gaven. Je leert om even helemaal in het hier en nu te zijn en je hoofd leeg te maken.

Individuele sessies

Tegenwoordig zijn wij digitaal continue beschikbaar en worden daardoor veel geprikkeld. Als HSP kan de wereld je dan nogal overweldigen. Je neemt nuances subtieler waar en je hebt meer tijd nodig om indrukken te verwerken. Daarnaast heb je vaker behoefte aan rustmomenten. Herkenbaar?

Ontdek jouw mogelijkheden: HSP community

Bewust tijd voor jezelf in plannen is heel liefdevol naar jezelf toe… Bekijk hier het aanbod om op een laagdrempelige manier kennis te maken met creativiteit en (jouw ware) natuur.