Het was ruim dertig graden met een krachtige zon. Wat een cadeautje om zo te starten met de training! Geaard zijn is het thema waar we afgelopen vrijdag aandacht aan hebben geschonken. Zodra we onwetend zijn over deze belangrijke basis, blijven lichamelijke en geestelijke klachten zich aandienen. Er zijn namelijk geweldig inspirerende inzichten te verkrijgen over goed geaard zijn. Daar begint het mee. Pas van daaruit ga je starten met verdieping geven aan het ontwakingsproces. Eerst grond onder de voeten, wortel schieten en van daaruit ga je een stevig huis (je Zelf) bouwen.

Wat betekent aarden eigenlijk?

Aarden of ook wel gronden genoemd betekent letterlijk contact maken met de Aarde met de blote huid. Lopen met blote voeten, in het gras liggen… Wees creatief! Dergelijk contact stimuleert natuurlijke genezende energie in het lichaam, het wordt overgebracht vanuit de Aarde. Wist je dat de Aarde een levend wezen is? Wij zijn onderdeel van haar, net als de dieren en de planten.

De moderne levensstijl zoals we die kennen heeft ons losgekoppeld en maakt ons kwetsbaar voor ontstekingen, pijn, stress, slechte slaap en ziekte. Aarden is de ontdekking dat het opnieuw verbinden met de aarde een tijdloze verbinding met de natuur herstelt die het lichaam revitaliseert, pijn en stress vermindert en de gezondheid, slaap, humeur en uiterlijk verbetert. Door opnieuw verbinding te maken ervaar je de genezende voordelen van Moeder Aarde.

Waarom is het zo belangrijk?

Indien je ervoor kiest om het pad van bewustwording op te gaan, is het belangrijk om een ‘houvast’ te hebben. Zodra je het gaat ontwikkelen in jezelf om meer waar te nemen en te ervaren in het leven is een belangrijk basis in jezelf nodig. Een stevigheid waar je in de materie (de werkelijkheid zoals wij die waarnemen) op terug kunt vallen. Indien je (te veel) op gaat in spiritualiteit kun je verdwalen of gaan ‘zweven’. Dat is precies de reden dat contact met de natuur zo belangrijk is in wat ik doe en anderen aanreik. Zo blijf je letterlijk met beide benen op de grond. Clinton Ober ontdekte ‘earthing’ en zet zich al jaren volledig in voor onderzoek naar dit concept en het toepasbaar maken ervan.

Download de gids ZIJN wie je werkelijk bent van de training. Aanmelden voor losse modules is mogelijk.

Boekentip: https://uitgeverijakasha.nl/boeken/earthing-je-lichaam-aarden/

Op instagram deel ik andere tips over Aarden en links naar video’s.