De bron van ons bestaan

In deze periode van ontwaken ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in de essentiële zaken zoals gezonde voeding en bewust-zijn van alles wat er is. Zo kwam ik in mijn zoektocht de materie tegen van afvalstoffen en toevoegingen in ons drinkwater. Iets wat onschuldig lijkt, maar uiteindelijk gaat onze pijnappelklier dicht zitten ten gevolge van deze vervuiling. Water is de bron van ons bestaan!

 

Pijnappelklier, de sleutel tot spiritueel ontwaken

De pijnappelklier, of epifyse, is een orgaantje ter grootte van een rijstkorrel, precies in het midden van ons hoofd, tussen de twee hersenhelften in. Het is met veel mysterie omgeven. Een aantal van zijn functies zijn bekend, maar niet alles is door de wetenschap in kaart gebracht. EEG’s zijn niet mogelijk door zijn diepe ligging in ons hoofd, wat onderzoek bemoeilijkt. Spirituele zoekers hebben echter millennia geleden al, zonder EEG’s, ontdekt welke functie de pijnappelklier nog meer vervult. Over de hele wereld vinden we in oude beschavingen aanwijzingen terug dat de pijnappelklier werd gezien als de sleutel tot spiritueel ontwaken.

De pijnappelklier speelt een belangrijke rol in onze gezondheid en helpt ons oriënteren in ruimte en tijd. De pijnappelklier is een middelaar tussen binnen en buiten en het is onze kosmische antenne, ook wel derde oog genoemd.

 

Hoe veilig is ons leidingwater nu eigenlijk echt?

Nederland leeft men min of meer met de overtuiging dat ons kraanwater schoon is en gezond is om te drinken. In België is het minder gebruikelijk om water uit de kraan te drinken. ‘Kraantjeswater’. Het is normaal om water uit (plastic)flessen te drinken. Maar hoe zuiver is ons leidingwater eigenlijk? Indien leidingwater echt zuiver drinkwater zou zijn, lijkt het onbegrijpelijk dat we hiermee ons toilet doorspoelen, de auto wassen, vaatwas doen enz… De kwaliteit van het kraanwater verschilt per regio. Er is een kwaliteitsstandaard, maar hoe betrouwbaar is deze?

 

Giftige toevoegingen

In 2008 bracht het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (NL)) een rapport uit waarin werd medegedeeld dat de hoeveelheid medicijnen in het drinkwater mogelijk zou toenemen door de toename van medicijngebruik (o.a. door vergrijzing, toename van gebruik van de anticonceptiepil, etc). Dit rapport was gericht op de drinkwaterbedrijven om hen aan te moedigen de hoeveelheid medicijnresten in water te meten. Er zijn maar liefst 1800 verschillende geneesmiddelen in omloop. Het is voor drinkwaterbedrijven praktisch gezien onmogelijk om op alle geneesmiddelen te testen. Alle begrip, maar wat doet dit met onze gezondheid?

Bij het zuiveren van leidingwater worden er 15 scheikundige stoffen toegevoegd:

 • Bleekwater 35 ton/jaar
 • Natriumhypochloriet 2500 ton/jaar
 • Chloorgas 4 ton/jaar
 • Bijtende soda 185 ton/jaar
 • Natriumaluminaat 7,5 ton/jaar
 • Aluminiumsulfaat 2593 ton/jaar
 • Ijzerchloride 2105 ton/jaar
 • Kalk 2000 ton/jaar
 • Zwavelzuur 576 ton/jaar
 • Polyalumiumchloride 50 ton/jaar
 • Zwaveldioxide 5 ton/jaar
 • Natronloog 250 ton/jaar
 • Geactiveerde Silicium Oxyde 100 ton/jaar
 • Calciumhydroxide 210 ton/jaar
 • Methanol KB 3/12/1990 toevoeging van 45g methanol/m³


Wat mij heeft geholpen

Ik gebruik alleen nog mineraalwater zonder toegevoegd fluoride. Tijdens het reizen drink ik water rechtstreeks uit een bron / waterval.  Door meer gezuiverd water te drinken is mijn gezondheid aanzienlijk verbeterd!

 

Wat is een TDS-meter en wat meet hij?

TDS-meters zijn een nieuwe manier om de waterkwaliteit te evalueren.  Onlangs hebben we een test gedaan bij kraanwater en water uit de regenton: dit bleek dezelfde waarde te hebben. Dus wees gewaarschuwd 😉

 

Geïnspireerd door:

Bron: https://qualitywaterlab.com

Bron: “De teloorgang van ons drinkwater“

door Prof. Dr. Ir. J. Poppe , gepubliceerd in het vakblad Orthofyto nr. 64

– 2007 Drinken wij onze ziektes?

Fotocredits: unsplash

 

Watertest: