Niets is vandaag de dag moeilijker dan nietsdoen. In een wereld waarin we er alleen maar toe doen als we 24/7 ‘aan’ staan, is niets doen misschien wel de belangrijkste vorm van verzet.

Zolang ik mezelf kan herinneren ben ik altijd een soort van rebel geweest. Dat “het op mijn eigen Wijze willen doen” heb ik van mijn vader. Hij was een soort selfmade-man. Hij kwam uit een boeren gezin waar zowel vader als moeder een onderneming hadden. Hij ging goed op zelf de leiding te nemen, zelfstandig in het leven te staan met een diepgeworteld zelfvertrouwen. Iets daarvan heb ik meegenomen. Als kind heeft mij dat enorm geïnspireerd. Het waren de onuitgesproken worden en het uitdragen van deze levenshouding die blijvende indruk op mij hebben gemaakt.

Mijn vader trok altijd zijn eigen plan en liet zich niet afleiden door meningen van anderen. Rond mijn achtste was ik al graag op en rondom de boerderij actief, dan dat ik nog naar school zou gaan. Ik leerde toch alles van mijn vader? We maakten er samen vaak grapjes over. Waar andere kinderen de les volgde, staarde ik uit het raam dagdromend over het leven. Mezelf afvragend waarom kinderen de hele dag in een klaslokaal moeten zitten…

Later op de middelbare ontsnapte ik met regelmaat van de gymles, het schoolkamp en scoutingkamp. De gebaande paden paste niet goed bij mij; ik maak liever mijn eigen ‘out of the box’ paden.

 

dankbaarheid & plezier in het hier-en-nu

Grootste daad van rebellie
Laatst realiseerde ik mij dat mijn grootste bijdrage aan het collectief nu is om dankbaar te zijn en vooral plezier te maken (leven in hogere frequenties). Zo krijgen kapitalistische krachten minder invloed op mij. Zij strijden om onze aandacht. Meer rust en ontspanning in mijn dagelijkse leven heb ik verkregen door betekenisvolle vormen van geluk en vooral echte aandacht te hebben voor de dingen die ik doe. Op het moment dat jij jezelf leert te ontspannen kun jij weer ruimte, rust en zachtheid creëren.

 

De reis naar binnen

Steeds meer mensen ervaren geestelijke en / of lichamelijke klachten, waar niet direct een verklaring voor wordt gevonden. Zo ervaren we in en om ons heen vele veranderingen. Oude gedragspatronen werken niet meer en maken plaats voor nieuwe, creatieve oplossingen. De sleutel tot verandering is om naar binnen te keren. Je gaat leren om ontspannen te leven van binnen-uit, zodat er een kracht ontstaat dat het weer kan stromen vanuit je Ware Zelf.

 

Hoe zou het zijn als…

• … Je ermee op zou kunnen houden om de regie en controle te willen houden om de regie en controle te willen houden over jezelf, anderen en de omstandigheden waar je je in bevindt?

• …Je rustig en gecenterd zou kunnen blijven?

• …Je erop zou kunnen vertrouwen dat alles zich precies zo ontvouwt zoals de bedoeling is?

• …Je meer energie zou hebben en echt zou voelen dat je leeft?

• …Je overlevingsmechanismen los kunt laten. Het hart, compassie en zachte liefde de basis van je bestaan laten zijn?

thuiskomen bij jezelf

 

1. Laat emoties en gevoelens liefdevol toe

2. Maak contact met je hart

3. Schrijf in je dankbaarheids- of journaling boekje

4. Reflecteer op jezelf

5. Go slow living

In oktober maakte ik een video over hoe we de weg naar binnen kunnen maken met praktische tools. Hierin deel ik mijn eigen ervaring van de afgelopen jaren. Ben jij bewust of op zoek naar nieuwe inzichten en spiritualiteit om meer rust en ontspanning in het dagelijkse leven te ervaren nodig ik je uit om je in te schrijven voor de nieuwsbrief . Zo krijg je toegang tot de video. Als we vanbinnen veranderen, verandert je omgeving de vanzelf mee… De belangrijkste eerste stap is zelfonderzoek…

Vind je het nog lastig om zelf de eerste stap te zetten neem dan gerust contact op of volg mij op Instagram.

Spreading the love