Overasselt,

Van Amsterdam naar Diessen en van Diessen naar Gelderland. Wat een bijzondere plek, hier samen met de waterparadijsvogels. De roep van de ziel. Als je eenmaal je hart volgt dan blijven er deuren opengaan. Water heeft mij altijd geïnspireerd en nu komt er meer en meer bewustwording op welke belangrijke rol gezuiverd water speelt voor de ontwaking van de mensheid. Dankbaar dat ik op deze plek terechtgekomen ben, een inspiratieplek waar je tot rust en tot inzichten kunt komen. Het leven van een nomade vraagt om flexibiliteit. Om van plek naar plek te reizen is een gezonde dosis uithoudingsvermogen nodig . Toch past het helemaal bij mij.

 

Paradijsvogel

Na een lange vlucht streek de briljante paradijsvogel neer op een plaats waar zij effe kon uitrusten van de lange vlucht. Het was een eenzame lange vlucht geweest maar wel doelbewust. Zij wist de route op te pikken door te focussen en op haar innerlijke kompas te vertrouwen.

Het was alsof ze de enigste was en ja er bleken veel vogels te zijn maar haar soort was er niet bij.
Triest maar waar ze dacht werk aan de winkel! Ga het zelf creëren, het Paradijs op aarde, ze wist immers dat, waar ze vandaan kwam wel detzelfde soort kenden. Sterker nog we hadden toch een afspraak we gaan het samen doen. Maar ze was op de lange vlucht veel paradijsvogels kwijt geraakt, verstrikt in de verleiding van het alle daagse.

Ze liet het voor wat het was en begon zonder om te kijken… Wie volgt? Ze had geen volgers alleen verbaasde kijkers om haar heen. Ze begon te werken aan haar eigen onderkomen en dat deed ze fantastisch! Ze viel op door haar doorzettings vermogen. Typisch   voor een  paradijsvogel, ze zocht naar oplossingen om haar bestaan doel en functie te geven. Ze wist immers wie ze was en daar handelde ze ook naar. Door naar oplossingen te zoeken kwam ze tot haar grote verbazing nog een paradijsvogel tegen. “Grappig dat ik je nu pas tegen kom!”  ’k was al zolang op zoek. Ik heb het toen opgegeven op een gegeven moment’. De andere paradijsvogel begreep haar. Hij wist: ‘ik hoef niet te zoeken, alles wat in mijn verlangen ligt, word waarheid’.

Ze waren allebei trots zich Zelf te zien in de ander. zo werden ze maatjes voor het leven en werkten samen om hun paradijs verder uit te breiden. Ze werden weer één met de bron en creëerde het paradijs. Het wordt wonderschoon op die nieuwe aarde.

Van een paradijsvogel voor een paradijsvogel.

Note: *Waar zij staat kan ook hij ingevuld worden

Bron: Sjaak Bruijsten

 

Symbolische boodschappen

Zaterdag 29 april jl. ben ik geland in Amsterdam, een vlucht vanuit Mexico City. Dinsdag 2 mei jl. vond de mini verhuizing plaats, want zoveel spullen heb ik niet meer. Dat gaat niet met een nomadenbestaan. Met een warm enthousiasme werd ik opgehaald, om richting Overasselt te gaan.

Het universum zendt symbolische boodschappen voor spirituele groei. De makkelijkste manier om te communiceren is dat het veld ons tekens of bijv. door dieren tot ons spreekt. Eén van de eenvoudigste manieren om een boodschap te brengen is door middel van getallen.

 

Betekenis van nummer 23

Ongekend wat een symboliek ik mocht ontvangen de afgelopen weken, hartverwarmend gewoon! Zo werd ik de dag van de verhuizing, gebeld op de ‘toekomstweg’. Vergeten de sleutel in te leveren. Bij het overhandigen van de sleutel kwamen we tot de ontdekking dat er 2323 op de sleutel stond.

Drieëntwintig is het aantal chromosoomparen bij de mens. Dit is verbonden met DNA en bewustwording. Voor mij Zelf een bevestiging dat mijn zelfonderzoek / ontwikkeling in Mexico wel degelijk iets in gang heeft gezet; een DNA activatie.

Nummer twee resoneert met dualiteit en evenwicht, diplomatie, samenwerking, vertrouwen, plicht en service, goddelijk levensdoel en zielsmissie.

Nummer drie brengt de trillingen van vreugde, optimisme, zelf-expressie, aanmoediging, bijstand en manifestatie.

Een andere manier om nummer 23 te zien is als een speciale uitdrukking van nummer 5, omdat 2 + 3 = 5. Nummer 5 is verbonden met de zintuigen. Genoegens en verandering. Op deze manier kunnen engelen vertellen dat er een plotselinge en zeer positieve verandering onderweg kan zijn.

Wat je uitzend naar het heelal komt naar je terug, dus wees alert op een positieve houding en een optimistische kijk om ervoor te zorgen dat alles in je leven evenwichtig en harmonieus blijft.

Bij aankomst in Overasselt mocht ik de sleutel en daarnaast twee tegeltjes met de cijfers 2 en 3 (nog een keer) zien…

 

Als het oude niet meer werkt

Rond het jaar 2016 begon ik mij steeds meer los te maken van systemen die niet meer werken voor mij. Ik kreeg de kans om dingen op nieuw uit te vinden. Zo ontdekte ik andere woonvormen en realiseerde ik mij dat vaste structuren zoals in de zorg mij beperkingen gaven. De onregelmatige diensten gaven mij steeds vaker lichamelijke ongemakken. De innerlijke onvrede en het inzicht van onder andere het systeem voelde niet kloppend. Dit heeft mij uiteindelijk gedwongen tot de persoonlijke keuze om het ‘oude vertrouwde’ los te laten. Zo mocht ik op nieuw in het duister tasten wat me te wachten zou staan. Nu meer met gevoel en intuïtie, wetend dat er een innerlijke begeleiding is (roep van de ziel). Stap voor stap kwam ik weer in contact met mijn zielsmissie, die ik in de stilte kon ervaren, herkennen en erkennen.

De helicopterview is er voor mij altijd al geweest, het pionier zijn, wat gebaseerd is op inzicht, het geheel overzien. Door in de actie te gaan “ik ga ervoor!” (reis naar Mexico), het zielepad te gaan lopen, resultaat daarvan is dat je frequentie (energieveld) gaat verhogen. Een keuze maken vanuit het hart is gebaseerd op vrije wil. De realisatie kwam; het was er altijd al. Zo ben ik meer op mijn zielsfrequentie gekomen, wat mij heeft geholpen te herinneren wie ik ben!

 

De enige weg uit de matrix is de weg van de ziel

Creatieve mensen en pioniers nemen het voortouw om nieuwe wegen te bewandelen. Dit begint steeds meer zichtbaar te worden. Wat belangrijk is om het heft weer in eigen hand te nemen. Deze creatievelingen realiseren dat zij hun autonomie niet meer willen weggeven aan iets wat niet meer werkt. Daarmee zetten zij zichzelf op de eerste plaats van het herkennen en erkennen van wie zij werkelijk zijn. In eerste instantie ervaren de gevoelige mensen alsof ze niet in deze wereld passen, wat eenzaamheid en dagelijkse problemen zowel lichamelijk en psychisch veroorzaakt. Onze moderne samenleving is op de mind gebaseerd waardoor er weinig ruimte lijkt te zijn voor creatie en gevoelszaken, met als gevolg dat deze groep totaal vastloopt. Wil je meer inzichten hierover dat staat in deze blog beschreven:  https://serenity-coaching.nl/logo/

 

Vrije wil: welke keuze maak jij?

Elke dag maken we keuzes die onze realiteit bepalen. Je creëert je eigen wereld met je eigen gedachten en intenties. Nieuwe wegen bewandelen kan bijvoorbeeld zijn: het uitvinden van eigen groenten / fruit teelt. Maar ook nieuwe woonvormen zoals bouwen met gerecyclede materialen denk aan woongemeenschappen met containers en yurts. De verantwoording nemen voor het zelf voorziende aspect. De komende jaren verwacht ik dat er steeds meer mensen bereikt worden met de energie van creatiekracht, omdat we elkaar aanraken met onze energievelden. Ieder mens heeft de persoonlijke keuze; blijf ik energie stoppen in de matrix? (het rondje blijven lopen) of volg ik mijn innerlijke stem? Waarbij je stapsgewijs los dient te laten wat niet meer belangrijk is. Want pas dan kan het nieuwe ontstaan, wat de bedoeling is vanuit een diepere betekenis.

 

Creator van je eigen werkelijkheid

Wat betekent dat nou eigenlijk? Nikola Tesla was een uitvinder, elektrotechnicus en natuurkundige. Hij wordt gezien als een van de grootste ingenieurs en uitvinders aller tijden.

Nikola Tesla zei dat als we het universum willen begrijpen, we energie, frequentie en trillingen moeten begrijpen. Mijn eigen ervaring leert mij dat hoe meer ik afdaal in mijzelf, aandacht geef aan mijn innerlijke belevingswereld, hoe meer bewustwording er ontstaat. Uiteindelijk is alles energie. Zo werkt het universum dan ook: magnetisme, gelijke trekt gelijke aan, wet van resonantie, ga zo maar door. Een schets van mijn dagelijkse ritme wat mij helpt om het pad van de ziel te bewandelen:

 

10 tips om in contact te komen met je zielsafstemming

♥ Yoga voor balans in energieniveau
♥ MIR methode voor zelf heling
♥ Wilde planten en bloemen voor energie en informatieoverdracht
♥ Sungazing (als het weer het toelaat) zie blog sungazing
♥ Twinflame dynamiek onderzoeken voor zelf heling
♥ Drinken van schoon water: gedestilleerd & gevitaliseerd water
♥ Eén uur wandelen of fietsen per dag in de natuur voor aarding (goed in je lijf aanwezig zijn)
♥ Blote voeten in huis of in de tuin voor aarding (stevig aanwezig zijn in je lichaam)
♥ Tijd alleen doorbrengen voor bezinning en rust
♥ Focus op Hoogste goed (wat je wél wilt in het leven) visualisatie, voelen, creëren in het moment

 

Hoe goed ken jij jezelf?

Zodra ik mijn eigen pijnstukken durf te aanvaarden, hoeven de thema’s niet eindeloos gespiegeld te worden in de buitenwereld. Als ik eerlijk ben naar mij Zelf, kan ik eerlijk zijn naar de mensen om mij heen. Helende affirmaties helpen mij met gewaar zijn van wat er zich afspeelt in de mind. Zo identificeer ik mijzelf er niet mee maar ben ik waarnemer, zonder oordeel. Het mooiste resultaat wat ik mocht ervaren, dankzij bovenstaande aandachtspunten is dat ik altijd de juiste mensen om me heen heb. Of dit nu in Nederland is of in Mexico… Voor mij voelt dit als cadeautjes van het universum.

Een knuffel van een kindje bijvoorbeeld, die ik voor de eerste keer zie. Dat heb ik al vaker meegemaakt. Een pootje van een hond. De kat die bij me komt zitten. Het zijn die dingen… Kun jij ze zien?

Zodra ik opvolg wat er diep van binnen ingegeven wordt , krijg ik in deze menselijke ervaring telkens op het juiste moment dat aangereikt wat ik nodig heb. Dan weet ik dat ik in contact sta met de bron. Mensen, getallen, symbolen, dieren, spullen… Hoe gaat dat bij jou?

Natuur als spiegel

Wij kunnen nog zoveel leren van de natuur. Bestudeer de vogels maar eens. Wat we niet kunnen zien is hoe geweldig de natuur zelfs onder de grond samenwerkt. De natuur is altijd op zoek naar balans. Thema’s waar nog aandacht voor nodig is komen oppoppen tot we ze hebben gezien, dit met volle aandacht hebben doorleeft. Wat zo magisch is dat de natuur tot ons spreekt en informatie geeft via planten en dieren. Oftewel, stel jezelf open en maak dankbaar gebruik van natuursymboliek!

samenwerking met wooninfluencers

Wil je meer informatie over deze bijzondere plek in Overasselt, waar duurzaamheid centraal staat, lees dan de blog op www.blog.huislijn.nl