Dit boek is er mede dankzij mijn overleden vader. Sinds ik hem aan het leven ben verloren, is er iets in mij gebeurd. Het is moeilijk in woorden te beschrijven. Het heeft mij ‘wakkerder’ gemaakt. In die donkere periode van mijn leven, rondom het ziekteproces, het afscheid zelf, maar ook na het afscheid heb ik regelmatig gevoelens ervaren dat ik niet meer wilde leven. Vóór deze gebeurtenis kwam de wereld al hard op me af. Luid, indringend. En in die tijd had ik nog nooit van ‘sensitiviteit’ gehoord. Hoe kon ik mijn innerlijke zachtheid met de harde buitenwereld rijmen?

 

Van struggle naar gave

Hoe moest ik in godsnaam verder? Destijds worstelde ik hevig met mijn gevoelige karakter, voelde me totaal niet thuis in deze wereld. Misschien was het achteraf gezien wel een depressie. Het meest leerzame is toch wel dat het thema rouwverwerking veel meer aandacht mag krijgen in de samenleving. Nazorg voor nabestaanden is ontzettend belangrijk.

Terugkijkend op deze periode, besef ik nu dat ik nooit de omstandigheden heb gekend om eerlijk te durven zeggen dat ik er zo doorheen zat. Ik denk vooral door een gemis aan veiligheid in mijn leven. Ik had geleerd om flink te zijn. Doordat ik zelf de ingrijpende omslag heb gemaakt van niet meer willen leven naar willen leven, raakt het mij diep als iemand anders die ook maakt. Zelf ben ik er tot nu toe alleen maar sterker, rijker en wijzer van geworden. Het doet mij goed als ik een ander weer glans en kleur kan laten ervaren.

 

 

Ervaringsdeskundige

Kennis leer je en wijsheid doorleef je:

Mijn persoonlijke ervaringen en inzichten blijken vaak nuttig voor anderen. Ik heb even getwijfeld aan het idee om mij zo bloot te geven over de kwetsbaarste thema’s in mijn leven. Toch werkt het nu anders: velen herkennen zich in mijn verhaal en ervaren daarbij vaak een bepaalde steun. Graag vertel ik je meer over de route die ik heb afgelegd tot nu toe: hoe ik dieptepunten heb omgezet naar positieve kracht. Wat ik merk is dat sensitieve mensen geen alledaags parcours afleggen en meestal al heel wat moeilijkheden hebben overwonnen.

Roadmap:

Story of hope – Online Masterclass

E-book – De route die een hoogsensitief persoon aflegt

Hardcopy book – De route die een hoogsensitief persoon aflegt

 

Fotocredits: eva dekkers