Soms moet je niet blijven denken, soms moet je gewoon gaan

Alles wat uit de mind (ons denken) komt is herhaling van wat we al kennen. Ware wijsheid komt niet uit de mind maar uit een heel andere plek. De meeste gedachten zijn programmeringen en conditioneringen. Als je vanuit een andere intelligentie gaat waarnemen, dan kom je op de intelligentie van het hart en de darmen. Het jammere is alleen… we luisteren niet meer naar ons hart.

Zodra je op een andere manier gaat waarnemen en de mind steeds meer los kunt gaan zien oefen dan eens met de wijsheid van je buik. “Wat vindt mijn buik hier eigenlijk van?” Het helpt mij om te voelen en te ervaren wat mijn buik mij wil vertellen. Het is een perfecte graadmeter die mij helpt in het alledaagse leven. Het buik is het gebied van Zijn.

 

Overlevingsstrategieën en zelf-sabotage

Enkele maanden geleden koesterde ik de wens om mijn creativiteit meer te laten stromen. Telkens bedacht ik geweldige ideeën en daar bleef het dan steeds bij. Iets in mij, waar ik moeilijk woorden aan kon geven, hield mij tegen. Tijdens een bezoekje in maart jl. aan de bio-resonantie, waar ik eens in de zoveel tijd een check up laat doen, kreeg ik een belangrijk puzzelstukje in handen…

Ken je het gevoel wel vooruit te willen maar geen stap verder te komen? Of dat alles wat je graag wil doen er gewoonweg niet van komt omdat je verslaafd bent geraakt aan stress. Jezelf heel graag willen ontspannen maar daar gewoonweg de tools niet voor weet te vinden… Dat dus.

Met die lasten liep ik al weer een tijdje rond. Mijn buik gaf genoeg seintjes af, ik hield (onbewust) van alles vast. Gelukkig had ik al wat lessen gehad om ‘tot stilstand’ te komen. Nu kan ik daar wel om lachen, maar op die momenten zelf was ik verre van gelukkig! Inmiddels weet ik dat ik soms behoorlijk kan doorhollen en dan vergeet ook ik te luisteren naar mijn Ware Zelf…

Tja deze tijd van ontwaken heeft mij veel uitdagingen en kansen gegeven. Ik had totaal niet door dat mijn Overlevingsdeel weer achter het stuur met op de passagiersstoel de saboteur.

 

Zelfliefde

Tot drie keer toe heb ik de afgelopen periode te horen gekregen:

 1. “De stop mag eruit”
 2. “Haal die rem af”
 3. “Laat jezelf eens hélemaal ontspannen”

Hoe duidelijk wil je het hebben. Dat mocht ik in de lentemaanden van dit jaar gaan ontdekken; met resultaat. Ik ben liever voor mezelf geworden. Steeds vaker ging ik tijd voor mezelf inplannen om mijzelf rust en ontspanning te geven. Ook hielp het om fijne trainingen en selfcare dingetjes te doen maar vooral ook in stilte Zijn om mijn ziel op de juiste wijze te blijven voeden. Dat is zelfliefde.

 

Het ontbrekende puzzelstukje

En terwijl mijn lijf doorgemeten werd kreeg ik de tip om het boek “Ik wou dat ik twee hondjes was” te gaan lezen. Deze heb ik meteen besteld en ook hierbij kwam mijn saboteur weer om de hoek: deze wilde echt niet dat ik dit boek ging lezen. Drie maanden heb ik er over gedaan maar wat ben ik blij met dit laatste puzzelstukje. Weten dat je een Alleengeboren Tweeling bent heeft me een zekere rust gegeven. Het heeft zoveel antwoorden gegeven op mijn vragen. Tien jaar geleden wist ik het al, echter was er toen nog niet klaar voor om hier mee verder mee de diepte in te gaan. Er waren toen andere omstandigheden die mijn aandacht vroegen. Zoals onder ander het mezelf staande houden na het verlies van mijn dierbare vader.

 

Zo ging de rem er af

Enkele weken nadat ik het boek uit had gelezen, wilde ik een opstelling doen voor mezelf, bij Linda (Happinest). Op een of andere manier kregen we dit niet ingepland in de agenda’s. En vorig weekend kwam daarop het antwoord. Tijdens het Voice Dialog weekend liet “De verdrietdrager” zich zien. Daar liepen we even vast. Zo maakte we plotseling kennis met mijn Ongeboren Tweelingzusje. Een zusje? Wauw wat fijn om te weten want daar was ik oh zo nieuwsgierig naar. Het is heel bijzonder om in de ervaring te zitten en zo de puzzel te leggen. Het zieltje is zo’n 36 jaar met mij meegereisd hier op aarde. Voor mijn gevoel heb ik lange tijd met één been vol in het leven gestaan en met het andere been zat ik ‘vast’ alsof ik (er) niet mocht zijn. Het was een zogeheten ‘saboteur’ die in mij werkzaam was. De dagen erna waren intens om te beleven maar het heeft mij in het geheel een zeker rust en helderheid gegeven.

 

Van planning naar uitvoering

In de maand juli wil ik écht aan de slag met mijn Creatieve Zelf; de creatieveling in mij. Deze staat al lang te popelen om achter het stuur te gaan. Mijn verlangens en doelen voor deze maand:

 1. In het moment creëren

Soms ontstaat een creatieve gedachte in het moment en wat is dan heerlijker om jezelf mee te laten voeren door die impuls. In het moment te creëren en uiting geven aan wat dat moment goed voelt om te doen! Zo was ik laatst op een magische plek en maakte ik als verrassing een vaasje voor veldbloemen met een gehaakt jasje! Dat is voor mij het echte leven.

 1. Onderzoeken waar mijn ontdekkingsreis naar toe gaat

Al héél lang wil ik een reis gaan maken. Van de gebaande paden afgaan. Onderzoeken wat er nog meer is in de wereld. Andere manieren van wonen en leven, nieuwe culturen ontdekken en talen leren. Retraites geven, off the grid projecten ondersteunen of opzetten. Het is fijn dat ik deze reis niet alleen ga maken. Onze belevenissen deel ik op Insta: @dorkeverhagen

 1. Hartgericht leven

Vaker keuzes maken in het moment. Mijn agenda dus niet te vol plannen maar voelen in het hier en nu wat nodig is om wel of niet te doen. Sinds ik hiermee gestart ben kan ik eigenlijk ook niet meer terug naar een ‘vast stramien’…

 

Deze boeken staan op mijn zomerboekenlijst

 1. Placenta, the Forgotten Chakra – Robin Lim

Dit boek gaat een aanvulling zijn op mijn komende blog en video over lotusgeboorte en geboortetrauma. Omdat het boek Engels is ga ik rustig de tijd nemen om er uiteindelijk een fijne blog over te schrijven.

 1. Het slimme onbewuste – Ap Dijksterhuis

Dit boek gaat over “andere manieren van weten”. Waarom nadenken niet helpt bij het nemen van beslissingen. Hadden Mozart en Einstein een beter functionerend  bewustzijn dan wij, of was het hun onbewuste dat hen tot genieën maakte?

 1. Het drama in de moedershoot De verloren tweelinghelf – B. Austermann

Dit boek las ik voor het eerst toen ik vijf en twintig was. Het kwam toen op mijn pad en heeft veel in gang gezet voor mijn eigen soul searching. Dit boek gaat over hoe belangrijk de tijd in de buik van de moeder voor ons is. Eén op de tien zwangerschappen begint met een tweeling. Als een van de foetussen sterft, is dat voor de overlevende tweelinghelft een geweldige schok, waarvan hij of zij zicht later niet meer bewust is. Er blijft een leegte in de ziel achter. Ik ben heel benieuwd hoe ik nu wellicht weer nieuwe inzichten uit het boek zal krijgen.

 

Dingen die ik afgelopen maand meemaakte en waar ik dankbaar om ben

 1. Mezelf meer openstellen en kwetsbaar durven zijn
 2. Uit mijn comfortzone stappen, ik ga op ontdekkingsreis dat staat nu vast
 3. Mijn gevoelens vaker uitspreken naar anderen
 4. Vaker bezig geweest met creativiteit
 5. Een dagje plezier maken in de Efteling met een vriend en zijn kinderen

Gewoon omdat we dan met een even aantal zijn en de kinderen het heel leuk vinden

 1. Goed naar de signalen van mijn lichaam geluisterd
 2. Vaker spontaan mijn liefde getoond aan mensen om me heen
 3. Meer oog voor verwaarloosde dieren (zoals paarden die alleen in een weiland staan)
 4. Iets extra’s doen voor mensen wat mij energie gaf
 5. Activiteiten en verstilling afgewisseld voor meer bezieling in mijn leven

 

Mijn favoriete zomerdrankje: Lavendellimonade ?

Het is belangrijk om voldoende te drinken tijdens deze warme dagen. De stralen van de zon warmen je bloed en daarmee je lichaam op. De warmte ontneemt je lichaam vocht, waardoor het sneller water tekort komt. Nuttig daarom zo veel mogelijk waterrijk voedsel en drink veel gezuiverd water. Lavendel is heel gezond vooral voor ‘spirit’.

Al van oudsher wordt lavendel gebruikt als beauty-product en lang niet alleen vanwege de kleur en geur. Zo heeft lavendel een geneeskrachtige werking:

 1. Voor allerlei huidproblemen
 2. Schimmels, parasieten, bacteriën en virussen
 3. Het kan gebruikt worden als zonnebrand
 4. Helpt bij lichte depressie
 5. Helpt bij nervositeit, stress en rusteloosheid
 6. Bij slapeloosheid en doorslaap-stoornissen
 7. Spierspanningen

Dit recept is gemaakt zonder geraffineerde suikers. In plaats daarvan gebruik je honing als zoetstof.

Wat heb je nodig voor de lavendel limonade:

 • 1 liter water
 • 100 ml citroensap
 • 100 ml honing, Ahorn of Agavesiroop
 • 10 gram verse lavendel of 1 eetlepel gedroogde lavendel

 

Ice cold lemonade

 1. Warm de helft van het water en lavendel op voor ongeveer 20 minuten.
 2. Draai de warmtebron uit en zeef de lavendel uit de limonade.
 3. Giet het mengsel in een grotere glazen fles (met wekdop) en doe de citroensap en het overige water erbij.
 4. Laat het afkoelen.
 5. Voeg de honing of Ahornsiroop toe. (Honing niet in warme dranken toevoegen).
 6. Schenk de limonade over wat ijsklontjes en garneer met wat lavendel takjes en een schijfje citroen.
 7. Als je een voorraad wil maken zet een fles in de koelkast zodat deze altijd lekker koud staat.