Waarom lotusgeboorte zo belangrijk is voor een (ongeboren) kindje

Heb je ooit van lotusgeboorte gehoord? Iets wat naar mijn mening meer onder de aandacht mag komen. In onze cultuur is het heel gebruikelijk om na de geboorte van de baby de navelstreng door te knippen en zo de baby van de placenta te scheiden. Wist je dat je er ook voor kunt kiezen om je baby verbonden te laten met de placenta? De navelstreng blijft dan intact, totdat deze vanzelf loslaat bij de navel van de baby. Dit wordt een lotusgeboorte genoemd.

Bij een volledige lotusgeboorte wacht je tot de navelstreng is ingedroogd en vanzelf los laat bij de navel van de baby, doorgaans na zo’n 3 tot 6 dagen. Maar het kan ook langer duren. Soms heeft dat te maken met een heftige bevalling of wat zwakkere of kleinere baby. Bij een halve of gedeeltelijke lotusgeboorte knip of brand je de navelstreng wel door, maar pas (een aantal uren) nadat de placenta geboren is.

We worden dagelijks blootgesteld aan een grote hoeveelheid prikkels. Je zintuigen, het brein en de motoriek werken allemaal samen. In welke reactiepatronen zit het lichaam gevangen, welke overlevingsstrategieën zijn ‘normaal’ geworden? Zo kijk ik naar hoe er een verband is tussen lichamelijke en psychische klachten.

Verstoringen hierin uiten zich als onrust, spanning, leerproblemen, hechtingsproblematiek, en uiteindelijk uitputting of ziekte. Ik kom er steeds meer achter dat lasten die worden ervaren in het hier en nu soms een oorsprong hebben uit een vorig leven, bij de conceptie of die we tijdens de geboorte of juist als pasgeborene opdoen.

Bron en foto: Moeder aarde

We dragen een collectief trauma en in ieder gezin of familie is dit terug te vinden. Op het moment dat mensen in een hoger bewustzijn terecht komen, is er geen ruimte meer voor angst. Dan ontstaat er een nieuw energetisch veld waarin we los zijn van de matrix. In deze bijzondere tijd doe ik steeds meer interessante ontdekkingen die ik graag met jullie deel. In onderstaande video zie je een interview met Linda door mij. Wij zijn afgelopen winter samengekomen om te praten over dit onderwerp, om zo meer bewustzijn te creëren, niet alleen voor mij zelf maar voor alle mensen die hierin interesse hebben.

 

De wortel van je oorsprong

De placenta, de wortel van je oorsprong, is een wonderbaarlijk orgaan wat een groot onderdeel van je leven is en de functie in zich draagt om je te beschermen. Als je naar je navel kijkt, zie je waarschijnlijk wel een litteken, achtergelaten door het losraken van je navelstreng. Precies in het midden van je lichaam.

In onze moderne cultuur denken we helaas niet aan onze navelstrengen en placenta’s. De meeste ziekenhuizen in het westen ontdoen zich eenvoudig van de placenta’s van de baby’s en gooien ze weg als louter medisch afval. Hoe heeft de placenta, die centraal staat in ons voortbestaan en ons toekomstige welzijn, zijn betekenis verloren en als afval beschouwd?

Dit is ontstaan uit een ‘lelijke’ revolutie in de twintigste eeuw en gedreven door het momentum van de samenleving om de natuur te domineren, wat Dr. Michel Odent, die gespecialiseerd is in verloskunde en hielp bij het populair maken van de bevalling, “de industrialisatie van de bevalling” genoemd.

Dit boek is een aanrader om meer te weten te komen over:

-Je oorsprong

-De oorzaak van ziektes en diagnoses

-Wat precies de placenta is

-Wat de chakra’s zijn

-Hoe je de placenta kunt bewaren en ceremonies

 

Robin Lim, Placenta, the Forgotten Chakra