Een feest der herkenning was het, dat ik ruim tien jaar geleden ging ontdekken waar mijn dagelijkse lasten mee te maken hadden. Altijd al voelde ik me anders, soms zelfs een buitenbeentje. Om op te groeien kan dat een heel pijnlijke ervaring zijn. Totdat ik mij bewust werd van mijn hoogsensitiviteit. Wie zoekt zal vinden en gelukkig bracht het internet mij degelijke informatie. Eindelijk begreep ik wat er aan de hand was. Ik kreeg een verklaring voor mijn ‘moeite’ met het leven.

Het wordt mij steeds duidelijker dat het om de actie gaat. Dat wil zeggen bewust stappen zetten voor jezelf. Soms kun je zo vast zitten, zonder je het echt in de gaten hebt. Zo had ik een hele poos in mijn leven het gevoel dat mijn leven niet in lijn was met wie ik werkelijk was. Op een onbewust niveau gaf ik teveel tijd weg aan zaken waar ik niet gelukkig van werd. Totdat het leven mij tot stilstand bracht; een enorme gamechanger. Dat hielp mij om uiteindelijk in een opwaartse beweging te komen, dichter naar mijn zielenwens.

 

de actiepunten

Onderstaande beschrijving is een samenvatting van de afgelopen vijf jaar. Dus voor die tijd heb ik wel degelijk stappen gezet door in actie te komen, dat is als rode draad te lezen in voorgaande blogs.

De eerste actie ik pikte de boodschap op uit wat het Leven mij wilde laten zien: ik stopte met mijn baan in de zorg. Met goede moed pikte ik de draad weer op. Twee jaar later werd ik wederom tot stilstand gebracht door diverse omstandigheden in mijn leven.

Tweede actie Het was nodig mezelf wederom volledig open te stellen voor deze boodschap. Zo kreeg ik inzichten om nieuwe keuzes te maken waardoor ik weer uitgelijnd werd met mijn zielspad.

Derde actie de verhuizing van een dorpscentrum naar bosrijke omgeving. Er is moed en kracht voor nodig om voor het onbekende te kiezen. Kan ik mijzelf nog eerlijk aankijken in de spiegel? Daar gaat het mij telkens om. Pas als ik eerlijk naar mijzelf ben kan ik oprecht zijn naar de mensen om mij heen.

Door daadwerkelijk in de actie te gaan, gaf ik mijzelf de kans om te groeien. Weer een stap dichter naar de onvoorwaardelijke liefde voor mezelf en alles om mij heen.

 

HSP in beweging

Samen met Sjaak Bruijsten en Elisabeth Umans is dit initiatief ontstaan! We bieden trainingen en workshops aan op een unieke locatie in Gelderland voor geestelijke groei en ontwikkeling. Een plek waar Sjaak zijn ziel en zaligheid in heeft gelegd. Bekijk hier de introductie video

Op de homepagina zijn de informatiegidsen te downloaden (inhoud van de training).