Wat zou jij doen voor jezelf en de wereld als je een toverstaf hebt?

Dit is een pakkende vraag die ik graag op het juiste moment aan mensen stel.  De meesten worden dan verrast en vallen even stil, want dit immers gaat om de essentie…

Als ik een toverstaf had dan zou ik meer empathie in de wereld willen ervaren. Een van de talenten die ik heb als sensitief mens is o.a. mijn empathie. De ander echt horen en zien waar hij zich bevindt en hier voeling mee hebben. Niet alleen empathie voor mensen maar ook voor planten en dieren.

Mensen zijn me er dankbaar voor want het zorgt voor de echte zielsverbinding. Dagelijks dompel ik mij in de natuur en ik kan het dan niet laten om even contact te maken met de dieren en planten die om me heen zijn. In de berm spot ik de eetbare planten en bloemen. Helaas ook wel eens dode mussen als er weer veel chemtrails in de lucht zijn achtergelaten. Inmiddels herken ik de eetbare planten steeds beter. Soms beland ik dan ook op een plek waar ik contact kan maken met de dieren.

Het valt mij op, dat er in Nederland weinig vrijheid is voor de dieren en planten. Ze leven in gevangenschap. Juist omdat ik graag betrokken ben bij alles wat leeft en groeit in mijn omgeving, zie ik ook wel eens dingen die moeilijk voor me zijn. Hoe mensen met dieren omgaan. Vooral uit onwetendheid en werkdruk maar dat mag nooit een excuus zijn.

Juist omdat ik open sta voor de wereld zie ik het onlicht op bepaalde plekken (het grotere plaatje) vrijwel direct. Details die anderen niet opmerken en dat doet soms zeer. Het is vooral confronterend voor mezelf, want ik ervaar dan een oncomfortabel gevoel, wordt er verdrietig van. De keerzijde van flow, en als ik dan weer thuis ben maak ik, indien nodig tijd om naar binnen te keren. Want daar zit de winst. Er is weer een laagje afgepeld. Dan geef ik dus bewust aandacht aan het geen wat me getriggerd heeft.

In zachtheid en compassie contact blijven maken met mijn hart. Het helpt mij dan ook om op afstand liefde te sturen naar de betreffende plek waar dat nodig is. Eigenlijk is het heel simpel: we zullen de minder fijne ervaringen eerst moeten doorvoelen voordat we geluk kunnen ervaren.

 

Wat is empathie eigenlijk?

Empaten hebben het vermogen om mensen te lezen en te begrijpen. Hun empathie stemt ze af of laat ze resoneren met anderen. Dat kan vrijwillig, maar ook automatisch gebeuren. afhankelijk van je controle erover.

Empaten kunnen de psyche van anderen scannen, op gedachtes en gevoelens, of op gebeurtenissen uit het verleden, heden of zelfs de toekomst. De meeste empaten hebben geen idee hoe dit eigenlijk werkt. Ze hebben gewoon geaccepteerd dat ze voeling hebben met alle andere levende wezens. Empathie is het aanvoelen van de ware emoties van de ander, het dieper kunnen kijken. Dat wil zeggen dat een empaat met iemand om kan gaan op basis van hun echte gevoelens, die diep liggen verborgen onder wat ze uiterlijk laten zien. De meeste mensen zetten een soort masker op. We worden van jongs af aan al geleerd om onze echte gevoelens te verbergen, omdat de maatschappij steeds meer van ons vraagt. Een empaat voelt de waarheid aan achter dat masker. En ze handelt uit compassie, om te helpen die ander zichzelf te laten uiten. Daardoor voelt de ander zich veilig en niet zo wanhopig eenzaam.

 

Harmonie en compassie

Mensen functioneren minstens tien keer beter in flow (de Golfstaat). Het lichaam stroomt dan in harmonie met de enorme energievelden waaruit het verschijnt zoals de golven verschijnen uit de oceaan. Als het lichaam – de golf – synchroon is met de ‘oceaan’ wordt het veel minder snel moe, heeft het veel minder eten en slaap nodig, het is veel vitaler en alerter en ook denkprocessen zijn van een heel andere aard: intuïtie is dan de dominante methode van ‘denken’. Je weet in flow gewoon het beste wat je kan doen en zeggen.

Je weet als je bijvoorbeeld tennist, gewoon waar een bal zal neerkomen en je kunt al beginnen te lopen voor anderen zien wat er zal gebeuren. Alle wereldprestaties in de sport worden geleverd door mensen in flow. Sporters die falen, onder invloed van stress, zoals gymnasten op de Olympische Spelen, vallen uit flow terug naar de deeltjesstaat. Dat is wat stress doet. Mensen die permanent onder stress staan (de meerderheid), weten zelfs niet eens meer dat er een Golfstaat is (ook al hebben ze die als kind zeker gekend). Ze zijn permanent in deeltjesstaat en ze worden steeds massiever, ernstiger en zieker. 

 

Flow versus chemische middelen

Onderzoek toont aan dat in Nederland meer dan de helft van de directeuren, managers en bedrijfsleiders aan burn-out verschijnselen lijdt. Van de rest van de medewerkers klaagt meer dan 60 procent van de ondervraagden over te hoge werkdruk. De psychosomatische gevolgen hiervan kosten de Nederlandse samenleving per maand (!) een half miljard euro. Verwacht wordt dat binnen tien jaar depressie ziekte nummer één wordt in Nederland, en medicijnvergiftiging doodsoorzaak nummer één. Is het dan vreemd dat er zoveel ongelukkige mensen en relaties zijn? Is het dan raar dat steeds meer mensen hun heil zoeken in drank of drugs of antidepressiva? FLOW is ver te verkiezen boven een kick van chemische middelen.

Geïnspireerd door het boek:

Flow en de kunst van het zakendoen – Jan Bommerez & Kees van Zijtveld

Podcast

Een praktische oefening om meer flow in je leven te ervaren staat klaar voor je op Soundcloud! https://soundcloud.com/user-897405777/podcast-4-manifesteer-jouw-nieuwe-wereld?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Met deze podcast neem ik je mee op reis in je eigen binnenwereld via een bodyscan. Op een laagdrempelige manier maak je kennis met hoe je zelfgenezing toe kunt passen, op elk gewenst moment.

Fotocredits: eva dekkers