Lieve mensen, Soms lijkt het misschien of ik altijd in flow ben en me vol vertrouwen voel, echter in deze tijden ken ik ook de zware energie die er is.

De kunst is om er niet in mee te gaan. Ik ben mezelf steeds meer bewust van mijn binnenwereld, waardoor ik hetgeen wat niet bij mij hoort in de buitenwereld kan laten. Als de honden en katten bij je op schoot gaan zitten is dat een goed teken. Regelmatig krijg ik vragen hoe ik mijn energie hoog houdt. Of waar ik in geloof en hoe ik in de huidige situatie sta. Graag deel ik mijn tips.

 

8 tips om je energie te verhogen

  1. Beperk beeldschermen (kunstmatige wereld)Doe je eigen ding, volg je gevoel, begin de dag met meditatie & yoga
  2. Geniet van de kleine dingen denk aan positieve dingen, luister naar mooie muziek
  3. Een betere wereld begint bij jezelf: terug naar de eenvoud (off the grid, moestuin, ruildiensten)
  4. Eet zoveel mogelijk plantaardig voedsel en weinig vlees / vis. Verdiep je in voedingssupplementen zoals kurkuma en magnesium
  5. Zeer onbekend maar af te raden: het gebruik van tandpasta met fluor. Fluor zorgt niet voor witte tanden maar is een gif zoals kwik
  6. Frisse lucht, vitamine D, beweging, blote voetenwandelingen
  7. Verbinding; ons immuunsysteem wordt verzwakt door social distance, dus je bent vatbaarder voor ziektes.

 

Je bent geliefd

Vaak hebben we anderen nodig om ons te spiegelen. “Wat ben je toch een schat!” of “Dat vind ik nou zo leuk aan jou”. Door alle lagen van conditioneringen en programmeringen weten we soms niet meer wie we in essentie zijn. We zijn het vergeten. Deze tijd helpt ons enorm om te (her)ontdekken in wie of wat we zijn. Hoe groter je bewustzijn wordt, hoe meer je tegen zult komen in jezelf. Nieuwe ontdekkingen, keuzes, beslissingen… Het is als het ware een reis die vaak gepaard gaat met crashes wat pijn kan doen. Echter dat geeft kansen tot groei en bloei.

Hoeveel tijd besteed jij aan zelfcompassie? Hoe ziet dat er uit?

Zoek je nog bevestiging of heb je een bewijsdrang in de buitenwereld? of heb je vrede binnen in jezelf en durf je met momenten de stilte in jezelf op te zoeken?

Hoe kom je over op andere mensen? Wees je bewust van jezelf en je gedrag. Open jezelf voor zelfreflectie of ga in gesprek met iemand die je vertrouwd.

 

We hebben een grote impact op de aarde

Hoe we denken, waar we onze aandacht op richten, hoe we handelen. Het heeft een enorme impact op de aarde en de wereld om ons heen. Ik geloof dat we de Aarde kunnen helpen met helen met ons bewustzijn. Dit bewustzijn is de sleutel om de dualiteit in onszelf op te lossen. Zodra we de schaduwkanten in ons Zelf oplossen, veranderd onze omgeving mee. Het welbekende rimpel effect. Wees jij je bewust van welke zaadjes je plant, voor jezelf en de Aarde? Ga het eens onderzoeken.

Liefs, Dorke

Fotocredits: the paper darlings