Helende reis

Ruimte voor vernieuwing

Durf je de reis naar binnen te maken? Het is exact wat deze tijd van ons vraagt. Zolang de dualiteit nog in ons zit, zullen we het in de buitenwereld blijven ervaren. We helpen de Aarde om de schaduwkanten in ons Zelf op te lossen.

“The journey” of in het Nederlands “De helende reis” is ontwikkeld door Brandon Bays. Het is een begeleide reis door je lichaam om emotioneel evenwicht te vinden. Het helpt o.a. bij het verwerken van oude emoties die zich op specifieke plekken in het lichaam vastzetten. Door er onder begeleiding naar toe te gaan en deze emoties aandacht te geven die ze vragen, transformeren de emoties.  Door de diepgaande, meditatieve sessie ontstaat er ruimte voor vernieuwing in lichaam en geest.

Liefdevol contact maken met je gevoel

De helende reis duurt één tot drie uur, verschillend per mens. Soms zijn meerdere sessies nodig. Comfortabel zittend of liggend begeleid ik als therapeut je door de reis heen. Ik creëer een rustige veilige en vertrouwde omgeving om jouw emoties te uiten. Je sluit je ogen en je gaat je richten op je gevoel. Als vanzelf zullen de vastgehouden emoties zich één voor één aandienen. Alle emoties die op dat moment aandacht vragen gaan we langs om deze te transformeren. Na de laatste aandacht vragende emotie komt er een gevoel van rust en ontspanning over je heen. De laatste stap is om de pijn los te laten.

Ik besloot de reis te gaan doen, in de hoop meer rust te gaan ervaren in mijn leven omdat ik me vaak onrustig en gespannen voelde. Vooral over hoe mijn leven er uitzag en wat er ging gebeuren in de toekomst. Zelfs had ik angst aanvallen gehad.

Vragen als in wat voor wereld leef ik?
Of wat is het doel van mijn bestaan op aarde?
Hielden mij steeds meer bezig.
Van deze onrust en spanning wilde ik af zodat ik weer zin en plezier terug vind in mijn leven.

De helende reis heeft mij bij mijn gevoel gebracht. Door te voelen ging ik uit mijn hoofd en werden mijn vragen beantwoord. Ook mijn onrust en onzekerheid werden stukken minder. Je gevoel [ je hart] geeft de juiste weg aan.
Daardoor mocht ik voelen wat ik belangrijk vind in mijn leven.
Wat mijn passie of drijfveer is; voor mij was dat verbonden zijn met de natuur [moeder aarde].

Door dat ik beter bij mijn gevoel kwam, kreeg ik ook meer rust en zelfvertrouwen.
Ik ben er positiever door geworden en heb weer zin in het leven.
Maar ik moet er wel voor op letten dat ik blijf voelen, anders val ik weer terug in het denken en dat is voor mij niet de oplossing.

Dorke is open en vriendelijk, ik voelde mij meteen op mijn gemak. Ze werkt intuïtief en voelt erg goed aan, wat er op dat moment nodig is. Daardoor kan ze je goed begeleiden tijdens de reis. Zij stelde de vragen, maar ik moest het doen; dat was soms confronterend maar daardoor kreeg ik wel duidelijkheid. En kon door deze manier van werken wel steeds meer gaan ervaren tijdens de reis. Ook na de reis was er nog genoeg tijd en ruimte om na te praten; wat voor mij wel belangrijk was, omdat ik het een indrukwekkende en leerzame ervaring vond.

En dat alles was in een veilige omgeving, bij een goede professional. Het was voor mij een bijzondere ervaring, die me altijd bij zal blijven.

Stephan (nabij Venray)

Review Helende reis