We zitten in een fase waarin we niet weten wat komen gaat. Het enige wat mogelijk is, is je mee laten voeren en dag voor dag te leven. Geloof dat het zijn weg zal vinden ook al is er veel onzekerheid. Leef in liefde en vertrouwen, hierdoor blijf je positief en gezond. Leef in het moment.

Hoe laat je los?

We hebben weinig tot geen controle over de aspecten in ons leven. Loslaten en accepteren betekent dat je de realiteit omarmt zoals ze is. Verplaats je aandacht eens naar het moment, naar wat er hier en nu gebeurt. Durf in openheid naar je gevoel te gaan. Mag het er zijn?

Focus

Maak elke avond een lijstje van 5 dingen om dankbaar voor te zijn. Hierdoor zullen piekergedachten afnemen. Je kunt ook wat verder gaan en dankbaarheid als levenshouding aannemen. Dit heeft mij o.a. erg geholpen. Geniet van de de kleine dingen en sta stil bij wat er wel goed gaat in je leven. Rijkdom behoeft geen spullen of geld, gezondheid en liefde dat is waar het om gaat. Geluk zit in de kleine dingen.

Natuur

Nadat Italië in lockdown ging was er geen sprake meer van toeristen, en inwoners bleven thuis. Al snel kleurde het water van de anders ‘oh zo drukbevaren’ kanalen helderblauw. Al snel krioelde het van de vissen. Een eigenaresse van een hotel verteld dat ze van deze gelegenheid gebruik willen maken om na te denken over de toekomst, hoe een betere balans te kunnen vinden tussen de stad en toerisme. Dit zijn de bijzonder mooie ontwikkelingen die het corona-virus ons ook laat zien.