Programma

Vrijdag 3 september 10:00 tot 12:00 uur Laarbeek

Zaterdag 4 september 10:00 tot 12:00 uur Best

Zondag 5 september 10:00 tot 12:00 uur Deurnese Peel

Vrijdag 10 september 10:00 tot 12:00 uur Laarbeek

Zaterdag 11 september 10:00 tot 12:00 uur Best

Zondag  12 september 10:00 tot 12:00 uur Deurnese Peel

Vrijdag 24 september 10:00 tot 12:00 uur Laarbeek

Zaterdag 25 september 10:00 tot 12:00 uur Best

Zondag 26 september 10:00 tot 12:00 uur Deurnese Peel

Zondag 3 oktober 10:00 tot 12:00 uur Oisterwijk

Vrijdag 8 oktober 10:00 tot 12:00 uur Laarbeek

Vrijdag 15 oktober 10:00 tot 12:00 uur Laarbeek

Zaterdag 16 oktober 10:00 tot 12:00 uur Best

Zondag 17 oktober 10:00 tot 12:00 uur Deurnese Peel

Inspirerende wandeling

Het mooiste cadeau wat ik als kind heb meegekregen is het in de natuur ZIJN. Wandelingen maken met of zonder de pony’s… fietstochtjes in Brabant… Waar andere mensen de drukte opzochten in pretparken, gingen wij de natuur in… Langs de gebaande paden op avontuur… onze eigen route uitstippelend… Altijd had ik dan zo’n intens gevoel van dankbaarheid en voldoening. Zo ontdekte ik dat tijd doorbrengen in de natuur helpt om weer in contact te komen met mijn gevoel en bewustzijn.

Voor wie ?

De wandeling is speciaal voor mensen die zich herkennen in de kenmerken van HSP. In de praktijk blijkt dat ook veel mensen die last hebben van concentratiestoornissen baat hebben bij deze wandeling. Iedereen heeft wel eens concentratiestoornissen… Dat is ook niet gek met alle prikkels die we dagelijks aangeboden krijgen… Concentratiestoornissen behoren tot de meest opvallende symptomen van ADHD en ADD.

 • voor wie bewust kiest voor aandacht, rust en stilte
 • voor wie in de wandeling de ruimte en tijd nemen voor zichzelf
 • voor wie van wandelen houdt
 • voor wie goed te been is
 • voor wie open staat voor nieuwe contacten
 • voor wie regelmatig op blote voeten loopt

Wat gaan we doen?

Aarden. Contact maken met moeder Aarde. Iets wat we door de haast van alledag bijna zouden vergeten, of misschien wel niet aan toe lijken te komen. Tijdens de blotevoetenwandeling genieten we van stilte en de geluiden in de natuur. Er is ruimte voor vragen. Na de wandeling evalueren we wat er in jou heeft plaatsgevonden, tot welke inzichten je bent gekomen.

Wist je dat

 • In de natuur zijn goed is tegen stressklachten?
 • Tijd buiten doorbrengen is goed tegen ontstekingen?
 • Buiten zijn helpt tegen oververmoeidheid?
 • Een outdoor ervaring gevoelens van angst en depressie vermindert?
 • Buiten zijn beter is voor je ogen?
 • In de natuur zijn jouw concentratievermogen verbetert?
 • Buiten zijn zorgt voor betere prestaties op creatief vlak?
 • Buiten zijn is goed voor je immuunsysteem

Grounding pioneer

Nog niet zo lang geleden werd ik geïnspireerd door het verhaal van ‘grounding pioneer’ Clint Ober… Hij groeide op met Inheemse Amerikaanse volkeren zoals Cheyenne en de Crow. Hij werd uitgenodigd in de tipi waar de moeder van enkele kinderen zei: “Trek je schoenen uit, die maken je ziek!” Hij vond het zo vreemd dat ze zei dat schoenen je ziek maken. Hij had geen enkel idee op dat moment…

 

Down to earth

In eenvoudige termen is aarden (earthing) letterlijk je blote voeten op de grond zetten. Wanneer je dat doet, ben je in contact met de aarde. En moeder aarde zit vol met elektronen. En deze elektronen worden letterlijk geabsorbeerd door je voeten. Het is alsof je een handvol antioxidanten pakt, terwijl je het via je voeten binnenkrijgt. Aarden betekent verbinden met de aarde ter ondersteuning van de specifieke functie van de organen van je lichaam. Het ondersteunt het lichaam als geheel, maar het ondersteunt met name orgaansystemen tot aan de weefsels en de cellulaire functie van het hele lichaam.

Is aarden een factor van betekenis?

We hebben het contact met de aarde nodig, net zoals we lucht nodig hebben en zonneschijn. In eenvoudige termen, wat aarden doet, is letterlijk dat het de vuren van ontstekingen dooft. En als ontstekingen de bron zijn van alle belangrijke ziekten, met inbegrepen Alzheimer, kanker, hart en vaatziekten, diabetes, de lijst gaat maar door. Als je invloed op de ontsteking kunt hebben en je weet het te verminderen, doden, stoppen, dan zullen we gezondere mensen worden.

Workshop Haken

Waarom is het niet opgevangen door het grote publiek?

Dat gaat nog gebeuren. Er is een gevestigd, traditioneel, conventioneel systeem dat op dure interventie berust. Dus zij willen dat graag behouden en ze zijn niet erg geïnteresseerd in de komst van enige concurrentie die een stuk goedkoper is en die dan hun winstniveaus kunnen saboteren. Want hun doel is niet om de mensheid te helpen, hun doel is hun bedrijf, het verhogen van hun winst.

 

Wat krijg je tijdens een inspirerende wandeling?

De afgelopen tientallen jaren heeft zowel de industriële als de digitale revolutie ervoor gezorgd dat we ver van de natuur verwijderd zijn… Met de komst van telefoons en computers worden we uitgedaagd om met echte aandacht te leven in het nu. Continue is de verleiding er om de aandacht niet meer bij jezelf te houden…

Dankzij de blotevoeten wandeling ontdekt je wat stilte en natuur met je doen. Je leert verbinding te maken met een diepere laag in jezelf. Je krijgt inzichten en antwoorden op je vragen. Echt even tijd voor jezelf om je hoofd leeg te maken en meer in je lijf te komen: “letterlijk aarden”. Door het maken van een natuurwandeling kom je ook mentaal in beweging, je vergroot je zelfvertrouwen én je maakt serotine aan, het gelukshormoon!

Agenda en kosten

Mijn advies is om een rugzakje met een flesje water, handdoekje, fruit, pincet en regenkleding mee te nemen. Tip bij regenachtig weer: smeer als voorbereiding je voeten dun in met vaseline.

Deze wandeling is ook op aanvraag te boeken voor kleine groepen, neem even contact op voor de mogelijkheden.

Duur: ongeveer 2 uur

KM: Tussen de 6 en 9 kilometer

Kosten: 15 euro per persoon

Prijs is incl. thee en allerlei lekkers.

De wandeling gaat altijd door behalve als het stormt. Vervoer is niet inbegrepen.

 

Aanmelden

Inschrijving is voltooid als betaling is voldaan, factuur volgt zodra inschrijving binnen is.

Algemene Voorwaarden

6 + 2 =