Ken je dat gevoel dat je nog zóveel moet doen, maar je al moe wordt bij de gedachte om eraan te beginnen?

Of heb jij het idee dat je altijd maar met werk bezig moet zijn? Ik ken dat gevoel wel, of beter gezegd: ik kende dat gevoel. Als sensitief mens kun je jezelf volledig uitgeput voelen door onrust. Dit kun je heel lang volhouden, totdat je gaat merken dat je het niet meer volhoudt. Je wordt ziek of krijgt andere klachten waardoor je weet: dit zou wel eens een signaal kunnen zijn dat ik mijn leven anders in mag gaan richten!

 

Tip 1: Bewust de dag door!

Start de dag met gezonde voeding. Om maar wat te noemen: volle vegan kwark met havermout; het liefst met nog een half gesneden avocado erbij. Ons lijf dient gevoed te worden met krachtige voedingsstoffen. Ik ben dankbaar voor mijn leven en ben dus graag zuinig op mezelf.

Tip 2: Rust, reinheid, regelmaat


Naast een gezond ontbijt, is het aan te raden je lichaam ‘wakker’ te maken. Bijvoorbeeld door dans, yoga of de MIR methode.

Zodra mijn rust, reinheid, regelmaat in balans is met voldoende lichaamsbeweging en lichamelijke gesteldheid voel ik mezelf opgeladen, met als gevolg dat ik meer focus heb en creatiever ben gedurende de dag. Dit blijkt overigens ook uit meerdere onderzoeken.

Omring jezelf met positieve mensen, om je eigen energietrilling te verhogen. Een hoge vibratie is nodig om fijn de dag door te kunnen komen.

 

Tip 3: Inplannen van activiteiten en werkzaamheden


Ik kies er heel bewust voor om mijn week niet té vol te plannen: op die manier houd ik ruimte voor mezelf over en kan ik de dingen doen die ik belangrijk vind ik het leven. Deze tip wil ik je absoluut meegeven! Heb jij het idee dat jij van alles moet, omdat dit van jou verwacht wordt? Dat kan tot uitputting lijden.

Tussendoor lekker wandelen of creatief bezig zijn hebben mij geholpen om tijdens drukke werkdagen even écht in het ‘hier en nu’ te zijn. Enkele jaren geleden kwam ik daarnaast ook in contact met hypnotherapie, yoga en meditatie. Vanaf dat moment is er een wereld voor me open gegaan,

 

Tip 4: Gebruik een agenda: papieren of digitaal


Ik werk het liefst met een papieren agenda. Tastbaarheid voelt voor mij het meest vertrouwd, zelfs in 2021 😀 In mijn agenda staat mijn planning voor de hele week, of zelfs voor de maand. ’s Ochtends, nadat ik rustig ben opgestaan, ga ik (naar behoefte) mijn dagplanning opschrijven. Soms laat ik de dag organisch invullen, op gevoel. Met een (tijd)schema creëer ik overzicht voor mezelf. Positieve gevolgen van dit schema zijn houvast, efficiëntie en structuur. Dit geeft mij veel rust in het hier en nu. Leven met aandacht is voor mij belangrijker dan productiviteit.

 

Tip 5: Wat heb ik er aan?

Vraag jezelf gedurende de dag af wat je aan een bepaalde activiteit hebt. Wat levert het op? Levert het überhaupt iets op? Of levert het niets op en kan ik er net zo goed geen aandacht aan schenken?

Voorbeelden van ‘urgente’ zaken: crises van andere mensen, dringende problemen, projecten met deadline, klachten, rapportages.  Voorbeelden van belangrijke zaken: planning en voorbereiding, gezondheid en bewustzijn, ontspanning, werken aan jezelf. De challenge is om hier een goede balans in zien te vinden.

 

Nooit meer vergeten

  • Plan voldoende rustmomenten in je dag!
  • Begin je dag in te plannen met momenten voor jezelf; want als je tijd voor jezelf creëert, kun je met meer flow en aandacht bij de overige activiteiten aanwezig zijn. Prettig voor jezelf, en voor anderen.

Uit ervaring weet ik als ik mijn hele week vol plan, ik dan vaak halverwege de week mezelf op een energie-lek betrap. Of misschien in het weekend niet meer optimaal kan genieten en dat is niet liefdevol naar mezelf toe, toch?

Hoe kan ik je helpen met het maken van een dagindeling?

Ben je uitgeput of heb jij het idee dat jouw dagplanning efficiënter kan? Neem contact op via de contactpagina.