Opleiding

Ik ben gestart met de opleiding tot hulpverlener en later heb ik mij gespecialiseerd in hoogsensitiviteit, onder andere bij Antoine van Staveren.  Dankzij het pad wat ik heb mogen bewandelen kan ik mij nu ervaringsdeskundige noemen. Mijn pad van zelfontdekking bestaat onder andere uit:

 

 • Eigen angsten aangaan
 • Lichaamsgericht hypnotherapeut in opleiding
 • Yoga
 • Mediteren

Mijn verhaal

Mijn wieg stond in Brabant in een geweldig mooie en natuurlijke omgeving met veel vrijheid. De naam Dorke werd mij gegeven, dat betekent Geschenk van de Schepper. Persoonlijk vindt ik het een waardevolle betekenis, hoewel ik op zondag niet naar de kerk ga.

Van anderen hoor ik vaak terug dat de volgende karaktereigenschappen bij mij passen: hoogsensitief, empathisch, en rustgevend karakter. Als HSP heb ik ook de gave om het geheel makkelijk te kunnen zien en makkelijk verbanden te kunnen leggen.

Het is voor mij een grote zegen geweest om in Brabant op te mogen groeien. Op deze plek runden mijn ouders vol overgave en passie een agrarisch bedrijf. Het werk ging dag in, dag uit door, zeven dagen in de week. Het bezig zijn met de dieren en in de natuur bracht mij rust en voldoening. Ik voelde al jong de verantwoordelijkheid over  de drukte van het bedrijf. Er was weinig tijd om eens echt ‘stil te staan’. Als ik dat deed, was dat samen met ons gezin. Op zondag was er echt tijd voor elkaar. Dan maakten we samen een wandeling in de natuur en gingen een heerlijk frietje in Brabant of België eten.

De sterkste willen zijn

In 2009 toen ik drieëntwintig was, verloor ik plotseling mijn vader na een ziekbed. Dit was een heftige gebeurtenis en heeft veel impact gehad op de rest van mijn leven. Ineens was er zo’n groot gat geslagen.

Vaak heb ik me aangepast aan de omstandigheden die er waren. Niemand vroeg er naar dus het leek niet belangrijk. Daardoor heb ik het weggestopt. De jaren na het afscheid heb ik veel weerstand gehad om te voelen, al was ik mij daar niet van bewust.

Op het moment dat ik mijn vader verloor, verloor ik ook een stuk van mezelf. En juist hij had nu het luisterend oor kunnen zijn, wat ik zo hard nodig had. Altijd was ik op zoek naar antwoorden maar ook op zoek naar verbinding, met mezelf maar vooral ook met anderen. In mijn proces werd steeds helderder: mijn rouw mocht én mag er gewoon zijn. Wie niet de kans krijgt om te rouwen kan ook niet oprecht liefhebben. Beetje bij beetje leerde ik om verdriet toe te laten. De rode draad in mijn leven is altijd geweest: de behoefte aan begrip, erkenning en herkenning voor mijn, hoogsensitieve gaven.

Ervaringsdeskundige

Een aantal jaar geleden werd mij duidelijk: ik ben HSP. Dat heeft veel bij mij getriggerd. Ik ben er steeds meer over gaan opzoeken, begon boeken te lezen over hoogsensitiviteit en ging naar lezingen. Door me te verdiepen in hoogsensitiviteit ben ik eerlijk naar mezelf gaan kijken. Dit was noodzakelijk om grote stappen te maken.

Wat ik om me heen zie is dat mensen in de zorg vaak te lang doorgaan en veel lasten ervaren ten gevolge van onregelmatige werktijden. Men verlegt continu hun eigen grens.

Als ervaringsdeskundige heb ik een manier gevonden waardoor ik mijn eigen rots in de branding ben geworden. Met heel veel vallen en opstaan heb ik dit moeten leren. Juist daarmee heb ik mijn succes kunnen behalen. Ik ben mij steeds bewuster gaan worden wat me steeds triggert en daardoor kreeg ik de kans om stapsgewijs te groeien tot waar ik nu sta.

Natuur & creativiteit

Wat mij in het proces ontzettend heeft geholpen was creatief bezig zijn en actief zijn in de natuur. Dit hielp mij bij de verwerking van mijn pijn. Als ik in de natuur was, voelde ik mij even niet verdrietig. Ik voel mij in de natuur alsof ik wordt gedragen. Met creativiteit kan ik mijn gedachtes loslaten en helemaal opgaan in het moment van creëren, genieten en plezier maken.

Dorke Verhagen

 

Missie

In FLOW zijn

Ik ben HSP coach geworden omdat ik mensen zo goed mogelijk wil helpen op een natuurlijke manier, onder andere vanuit eigen ervaring. Ik ben toegewijd aan liefde, gezondheid en aan de natuur.  Het lichaam is een netwerk van pure, oneindige intelligentie, daar mogen we steeds subtieler naar leren luisteren. Iets wat soms uitdagingen met zich meebrengt als je veel indrukken te verwerken krijgt op een dag. Het begint met de verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid te nemen en liefdevol voor jezelf te zorgen. Mijn missie is om mensen op een duurzame en natuurlijke manier weer in FLOW te laten leven.

Ik leer je hoe essentieel het is om je pijn serieus te nemen, dat je hier eerst naar zult moeten kijken voordat je het kunt oplossen.

Samen kijken we hoe we dit kunnen omzetten naar positiviteit en ik leer je hoe je contact kan maken met jezelf en je gevoel. We brengen in kaart welke doelen je voor ogen hebt en maken samen een stappenplan zodat er rust, acceptatie en zelfaanvaarding ontstaat voor jouw gevoelige karakter.

 

Resultaat
 • Steviger staan (eigen centrum)
 • Zelfaanvaarding
 • Innerlijke rust ervaren
 • Geen stress en onrust
 • Vrij van piekeren
 • Geaard zijn
 • Liefdevolle relaties
 • Niet zomaar meegaan in de energie van iemand anders
 • Niet zomaar overwhelmed worden
 • Bewuste en duidelijke keuzes maken
 • Zelfverzekerd / zelfvertrouwen / leven vanuit innerlijke centrum
 • Agenda inplannen / verbeteren / afgestemd op eigen energie
 • Meer leven in het hier en nu
Over-Mij-Passie

PASSIE

Mijn passie is om mensen zichzelf meer te laten beleven op een natuurlijke manier en dus de beste versie van zichzelf te laten zijn. Wat ik kan zien is dat we in een individualistische samenleving leven. Ik sta voor liefdevolle verbinding met jezelf en met elkaar. Graag laat ik je zien dat wij onderdeel zijn van een groter geheel, zodat jij weer IN FLOW kunt komen. En als je goed voor jezelf zorgt, zorg je goed voor moeder aarde en alles wat er leeft. 

We leven in een snel evoluerende wereld, in een ratrace, waar we onszelf heel gemakkelijk kunnen verliezen. De diepmenselijke verbinding lijkt soms ver van ons vandaan.

Stress, burn-out, depressie en welvaartsziekten dat zijn de aandoeningen van de 21e eeuw. Hoe kan je in deze Westerse wereld toch vanuit jezelf, vanuit jouw eigen centrum jouw leven leiden?

Als hooggevoelige personen worden we overspoeld met prikkels, (misschien ben jij je er nog niet van bewust?)

 • Vind jij het moeilijk om jezelf staande te houden in deze maatschappij?
 • Voel jij je ook zo anders? Overprikkeling, eenzaamheid, de weg kwijt zijn, je niet ‘heel’ voelen?
 • Ervaar jij intense geluksmomenten als je in de natuur bent, bij het luisteren naar mooie muziek?
 • Kun jij heerlijk wegdromen als je verliefd bent?
 • Voel jij ook intense dankbaarheid voor het leven?
Dorke Verhagen