Over mij

Quote of the day

Focus on yourself and not the world. Fight the battles inside you first.

And then watch the world change around you.

It comes from within.

– C.R. ELLIOTT

Opleiding

Ik ben in 2014 gestart met de opleiding tot hulpverlener (verpleegkunde). Dankzij het pad wat ik heb mogen bewandelen kan ik mij nu ervaringsdeskundige noemen. Rond mijn dertigste werd ik mij bewust van mijn (hoog) gevoeligheid.

 

hoogbegaafd temperament

Hoogbegaafdheid betekent een hoger niveau van bewustzijn, grotere sensitiviteit, een groter vermogen tot het begrijpen van waarnemingen en het omzetten daarvan naar intellectuele en emotionele ervaringen. Op de middelbare school ontdekte ik mijn drang om buiten systemen te willen zijn. Daar kan ik genoeg grappige verhalen over vertellen. Het benauwde mij om in een vast stramien mee te moeten. Mezelf vrij ontwikkelen geeft mij ruimte om de Goddelijke intelligentie door mij heen te laten stromen. Dat is de (op)leiding die ik volg.

Ik werk met cliënten van over de hele wereld en bied sessies in het Nederlands en Engels aan.

Mijn pad van zelfontdekking

Eigen angsten aangaan

Natuurbewustwording & natuursymboliek

Zelfstandige in wijkverpleging

HSP begeleider (EszenzZ) HBO

Lichaamsgericht hypnotherapeut (Hypenzo) HBO

Hatta yoga

Journalling & meditatie

Mijn verhaal

Mijn wieg stond in Brabant in een geweldig mooie en natuurlijke omgeving. De naam Dorke werd mij gegeven, dat betekent Geschenk van de Schepper. Persoonlijk vind ik het een waardevolle betekenis, hoewel ik op zondag niet naar de kerk ga.

Nieuwsgierige onderzoeker

Als kind creëerde ik graag mijn eigen wereld waar ik me terug kon trekken. Van nature ben ik altijd al intuïtief en sterk met de natuur verbonden geweest. Later werd mij steeds duidelijker waarom ik het nodig had om mij af te zonderen in de landerijen, in de stilte. Leren van het Leven door zélf op ontdekking te gaan. Spelenderwijs in de natuur Zijn; hier vond ik mijn rust en (eigen)wijsheid in. Daar voelde ik essentie bij, toch niet in een suf klaslokaal? Het contact met deze Goddelijke leiding ben ik gelukkig nooit verloren. Eveneens als mijn interesse in magie en innerlijke vrijheid.

deep dive

Dat er op eigen kracht veel mogelijk is weet ik als geen ander. Ik heb geleerd dat er kracht in kwetsbaarheid zit. Meer ervaren (open staan) in de wereld betekent voor mij dat ik dit als een gave kan inzetten. Mijn sensitiviteit heeft als voordeel dat ik me goed kan inleven in de ander. Zo zie ik bijvoorbeeld snel het geheel en kan ik makkelijk verbanden leggen. Dankzij het meemaken van o.a. verlieservaringen heb ik mogen ervaren wat donkerte is.

Vaak komen er intense thema’s aan bod tijdens een sessie. Kwetsbaar durven zijn en emoties toelaten is dan de sleutel. Zo kan er in een moeilijk moment toch iets moois ontstaan. Die momenten maak ik dagelijks mee. Dat is hoe ik het verschil maak.

Kennis lees je, wijsheid doorleef je

Wat mij in mijn proces o.a. geholpen heeft is het schrijven van een biografie. Een jaar lang heb ik hier aan gewerkt. Dit gaf mij de kans om alles nog eens aan te raken en daarmee te helen. Het schrijven van een boek heeft mij geholpen om eerlijk naar mezelf te kijken. Bewust stilstaan en doorvoelen wat er is heeft veel in gang gezet. In mijn biografie beschrijf ik mijn levenswandeling; de weg die ik mocht bewandelen om te worden wie ik nu ben. Werkelijke heling begint van binnen-uit.

Missie

Je perspectief in lijn met de Goddelijke essentie

Mijn missie is om de Goddelijke essentie binnen in jezelf te (her)ontdekken door drie basisprincipes toe te passen. Er zijn drie specifieke levensprincipes die helpen om je perspectief in lijn te brengen met het perspectief van de Goddelijke essentie.

Dit zijn:

1) Het Goddelijke in alles zien

2) Al het leven koesteren

3) Dankbaarheid

Hoe goed ken jij je-zelf?

   Vrij mens zijn door je eigen plek in te nemen in dit leven

   Op jezelf vertrouwen en op de begeleiding die er is vanuit het universum

   Je eigen passies leven en daar uitdrukking aan geven

   Voelen dat je er toe doet en opkomen voor jouw zielenbedoeling

   Droomleven

   Met trots kan ik zeggen dat mij dat gelukt is. De begeleidingsvormen die mij daarbij geholpen hebben en waarin ik mij geschoold heb geef ik graag door aan mijn cliënten. Door onderliggend trauma te transformeren kun je versnellen in energetische processen.

   Overige werkvormen:  lichaamswerk, creatieve therapie, effectieve communicatie, onthechting, contact met de natuur en opdrachten om in het dagelijkse leven toe te passen.

   Met vrolijk enthousiasme en empathische diepgang begeleid ik mensen naar hun ware, krachtige Zelf. Op weg naar hun droomleven. Dat vervult mij volledig.

   PASSIE

   heal and evolve in human consciousness

   Het echte leven is voor mij om in de natuur te wonen vlakbij meren en rivieren. Om vrij te zijn van de matrix en in verbinding te zijn met ons Zelf, de natuur en gelijkgestemden in de omgeving. Vanuit diverse plekken in de wereld begeleid ik mensen bij hun transformatieproces naar hun ware Zelf, hun zielenbedoeling. Mijn eigen levenswandeling is de bron waarmee ik anderen inspireer.

   het leggen van de puzzel

   Het ontwakingsproces betekent dat je meer gewaar wordt van wat er is. We leven in een droomstaat en zijn in de veronderstelling dat wat we waarnemen ‘echt’ is. In werkelijkheid leven we in een droom. Het gewaar worden is een groei proces waarin ik je liefdevol begeleid.

   CONNECT WITH ME AND MY STORIES