Online masterclass

Van ziek zijn tot herstel

heal your addiction

alle verslavingen op een rij

Er is veel te zeggen over verslavingen in de wereld. Het is één van de grootste problemen die ons collectief draagt. Verslavingen zijn zeer uiteenlopend. Het is een manier om om te gaan met jouw problemen. Je verkrijgt hiermee een bepaalde controle of houvast dat je in zeker zin rust en (schijn) veiligheid geeft. Dit zijn de verslavingen waarbij ik je kan helpen:

 

Eetstoornissen zoals anorexia & boulimia

Relatieverslaving

Alcohol of drugsverslaving

Medicijnverslaving

Seksverslaving

Werkverslaving

Social media / TV / game verslaving

Waar zit jouw pijn?

Elke verslaving ontwikkelt zich vaak via een vast patroon. Ook de gevolgen lijken op elkaar. Je leven is als een sleur, de patronen die je hebt ontwikkelt zorgen ervoor dat je stagneert om nieuwe dingen te ondernemen. Je wilt graag vasthouden aan het oude vertrouwde, waardoor je niet kunt groeien.

hoe begint een verslaving

Hoe fijn is het om even niet te voelen wat er is; de pijn die je ervaart van leegte of gemis bijvoorbeeld. Het leven geeft continue veel impulsen om te verwerken op een dag. Soms wil het brein gewoon even ‘rust’ en dan ligt een verslaving op de loer.

Een verslaving begint onschuldig met een glas wijn na het werk. Je zet het voor jezelf in als ‘beloning’ en om jezelf te ontspannen. Of je brengt veel tijd door bij de televisie. Je gaat ongemerkt steeds vaker mee in deze verleidingen. Op een gegeven moment kun je niet meer zonder. Je bent verslaafd.

Roofbouw plegen op jezelf

Een verslaving kent zowel lichamelijke als geestelijke risico’s. Je krijgt stress als je de handeling niet doet. Je lijf krijgt een opdonder. Hart en vaten maken overuren, waarmee je je lijf uitput. Het heeft niet meer de kans om te herstellen. Je organen raken beschadigd en hebt minder energie om bewuste keuzes te maken wat betreft gezonde voeding. Door deze roofbouw te plegen op jezelf raak je uitgeput, ontwikkel je vitaminetekort en word je eerder ziek.

gevolgen van een verslaving

Een verslaving kost vaak tijd, energie en ook nog eens heel veel geld. Veel gebruikers zitten dan ook in de schulden. School, werk, relaties, vriend en familie: alles lijdt eronder. Hiermee beperk je jezelf enorm, het houd je klein en de controledrang zorgt ervoor dat je steeds meer blokkades opbouwt in je lijf. Tevens ervaar je deze blokkades in de buitenwereld. Alsof je in een negatieve spiraal rondjes loopt waar je in je eentje niet meer uit komt.

Een andere grote belemmering is dat je hoofd overuren draait, zonder dat je het zelf in de gaten hebt. Wat er voor zorgt dat je nauwelijks nog contact hebt met je lichaam en je gevoel.

 

Hoe kom je er vanaf?

Schaamte en schuld kan jou in de weg zitten om hulp te vragen. Het zijn slechts gedachten en dat is niet wat jij bent! Ik weet hoe je je voelt. Hulp vragen betekent jezelf kwetsbaar opstellen; tegelijkertijd is het de grootste stap die je kunt zetten. Het is de weg vrijmaken voor jezelf, op weg naar heling en zelfliefde.

Stel jij jezelf open voor een magische reis naar binnen?

Boek een (telefonische) sessie met mij, kies voor een empowering traject op maat of bestel de online masterclass hieronder.

Roadmap: Story of hope

Een verslaving is te overwinnen. Kijk maar naar mij, inmiddels heb ik een gelukkig leven! Jarenlang was het chaos in mijn hoofd en was ik de verbinding met mijn hart compleet verloren.

In deze online Masterclass neem ik je mee in mijn ervaringen met anorexia. Het gaat ook over andere controle stoornissen zoals hierboven benoemd. Linda van Schendel stelt mij de belangrijkste vragen. Zij is therapeut, psycholoog en eigenaresse van Happinest.nl Deze Masterclass is een roadmap naar meer zelfkennis. Bewustwording begint met zelfinzicht. Stuur mij een bericht via de contactpagina of per Whats App indien je interesse hebt in dit product.

it’s never to late to start over

Expert experience

Praktische handvatten

Metaforen & inzichten

Nieuwe kijk naar het leven

Je krijgt erkenning en herkenning voor jezelf

Voor iedereen die meer over deze ziekte te weten wil komen

Na betaling ontvang je de video opname: het complete interview van Dorke Verhagen door Linda van Schendel.

De duur van deze opname is 37 minuten en je ontvangt deze direct na je bestelling in je mailbox.

Deze link is 10 dagen geldig