Hoe zit jij in je vel?

Connecting the dots

Bijna 20% van de mensen is hoogsensitief, terwijl hier nog weinig bekendheid over is. Mensen lopen tegen dingen aan en weten niet dat dit bestaat. Dit kan gelden omdat men vastloopt in de werksituatie, maar ook met kinderen in de opvoedingssituatie en op school. Er zou meer herkenning en erkenning in de huidige samenleving mogen komen wat betreft dit onderwerp. Wanneer je leert de punten tussen emotie en gedachte-inzicht te verbinden, begint groei en genezing.

Dit inzicht komt vaak pas nadat er ingrijpende gebeurtenissen op je pad zijn gekomen. Dit kan een aanleiding zijn om op zoek te gaan naar antwoorden, “wat is dit!?”. Op het moment dat er een opheldering is gekomen kan er meer sturing aan het eigen leven worden gegeven. Er zijn bijvoorbeeld meer rustmomenten op een dag nodig om alles te kunnen verwerken. Zo leer je stapsgewijs beter te luisteren naar je eigen lichaam. Het zenuwstelsel krijgt namelijk veel te verwerken omdat de filter mist, komen alle indrukken binnen via de zintuigen wat een intense ervaring kan zijn. Daarnaast kan er niet altijd genoten worden van ‘leuke uitjes’, zoals festivals en bijeenkomsten door de enorme hoeveelheid prikkels die waargenomen worden.

geen ziekte maar een gave

Op het moment dat je zelf niet bewust bent dat je sensitief bent ervaar je toch lasten. De huisarts verwijst je door naar de GGZ. Maar ook bij de GGZ is er nog veel onwetendheid over hoogsensitiviteit. Vaak worden er zelfs foute diagnoses gesteld en medicatie voorgeschreven zoals antidepressiva, terwijl er sprake is van hoogsensitiviteit. Het is geen ziekte maar een karaktereigenschap met een grote gevoeligheid voor (interne en externe) stimuli en het diepgaand verwerken van en sterk reageren op deze informatie. Indien er op de juiste manier omgegaan kan worden met sensitiviteit is het een prachtige karaktereigenschap met vele voordelen.

 

Je hebt een intens verlangen naar verbinding

Daarbij merk je dat je anderen nodig hebt om je verbonden te voelen. Je verleden heeft jou gevormd tot wie je nu bent. Misschien heb je ontdekt dat je altijd opzij hebt moeten stappen omdat een ander gezinslid / leden de aandacht kregen. Of hadden je ouders een drukke baan en werd er weinig tijd aan jou (emotionele) behoeften besteed. Op het moment dat je tijd alleen doorbrengt, gaat je aandacht niet naar jezelf maar naar afleidingen zoals snoepen, eten, TV kijken en sociale media. Hier kun je je uren mee bezig houden. Met als gevolg dat je niet tot jezelf kunt komen en je op een onbewuste manier een bepaalde vorm van stress en ongenoegen ervaart.

Vraag je quick scan aan

Hoe werkt het?

Het is belangrijk dat je de test op je gemak doet. Neem er de tijd voor. Beantwoord iedere vraag al naar je gevoel je ingeeft. Omcirkel dát antwoord waar het gewicht van je gevoel het meest naar uitgaat ook al herken je je niet in alles van het betreffende antwoord. Als er twee antwoorden voor je van toepassing zijn kies dan dat antwoord waar je gevoel het meeste naar uit gaat.

Na het invullen van je gegevens word je direct doorgestuurd naar de video’s waarin je de test kan doen. Mocht de link niet werken, wat soms gebeurt, stuur me dan even een berichtje via de contactpagina.

Test je flow

Hoe zit jij in je vel?

Doe de quick scan!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in enkele minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om weer écht te gaan leven. In liefde en vrijheid.

.